torstai 19. joulukuuta 2013

Kettuhatut

Tein lankatilausta Tapion Kauppaan, kun palmikkokeeppi oli jäädä pahasti keskeneräiseksi, ja Alpakkajuhlan alethan ne siellä taas kuumotteli kohtalokkaasti. Mihinkäs sitä tarvitsisikaan nyt jotain ihanaa alpakkaa..?! Menisi samoilla postimaksuilla.. 

Ja kuin tilauksesta DROPSDesignin sivuilla osui silmiini tämä hurmaava kettu! 



.. ja niinpä tilata pätkäytin samalla langat poikien pipoihin. Olen jokseenkin fiksautunut neulomaan pojille aina samanlaiset pipot, ja tyylilleni uskollisesti he saivat samanlaiset jälleen kerran.

Itse myssyt valmistuivat melkeinpä yhdessä illassa, mutta kaikki muu aiheutti päänvaivaa sitten senkin edestä. Ohjeenmukainen virkattu reunus ei toiminut livenä ollenkaan, ja päädyinkin lopulta virkkaamaan siihen ihan peruspylväitä. Täysin tyytyväinen en ole tähänkään lopputulokseen, mutta kelvannee. Myös korvien ja silmien koukuttelu - kuonosta puhumattakaan - oli melkoista äheltämistä, vaan tulipahan valmista! Tein numeroa pienemmillä puikoilla kuin ohjeessa oli, minkä takia valitsin isommat koot. Ja venytin niitä vielä omassa päässäni. Ohuempi lanka toimisi paremmin, mutta tulipahan ainakin tosi lämpimät!

Kettupipot:
Koko: Kuopuksella 6-9 v, esikoisella 10-12 v 
Puikot: Sukkapuikot nro 7, virkkuukoukku nro 7.
Lanka: DROPS Andes 100 g, 65 % villa, 35 % alpakka + mustaa jämälankaa

Pojat kyllä tykkäävät näistä ja kuopus esittelee innoissaan kettuhattuaan: 
- "tää on hei ihan oikeeta alpakkaa" ;)

Niin.. Kovin valkealta ei tämä joulu vielä näytä. Toivottavasti saadaan edes vähän lunta ennen aattoa!




1 kommentti: